"התנצחות" המהנדס

סטודנט להנדסה ביו-רפואית, זכה בתואר "הדובר המצטיין" בתחרות הדיבייט הבינלאומית

13 דצמבר 2018
תחרות הדיבייט הבינלאומית

בחודש אפריל האחרון התקיימה תחרות הדיבייט היוקרתיות ביותר באתונה ועידן ברסלר, סטודנט מהפקולטה להנדסה עם חברו לקבוצה עמיחי אבן חן, סטודנט למתמטיקה ופילוסופיה, ניצחו את התחרות ועידן אף זכה בתואר "הדובר המצטיין של התחרות"!. כאמור, התחרות התקיימה באתונה והשתתפו בה כ - 130 דוברים וכ - 40 שופטים ממעדוני דיבייט אוניברסיטאיים מכל רחבי אירופה. התחרות כללה חמישה דיבייטים בסיבובים המקדימים, רבע גמר, חצי גמר וגמר - כלומר שמונה דיבייטים סך הכל שבסופם הוכרזה הקבוצה התל אביבית כמנצחת של התחרות. לכל קבוצה לאחר קבלת הפוזיציה (בעד ונגד ההצעה) יש רבע שעה להכנה. לאחר מכן כל דובר בקבוצה מקבל 7 דקות לנאום. המשימה הייתה לתת טעונים בנושא: "אנחנו סבורים כי מדינות צריכות לשאוף להחזיר פליטים לארץ מולדתם לאחר שהסכנה ממנה ברחו חלפה". 

 

בתמונה משמאל לימין: דן להב (חבר המועדון וממארגני התחרות), עידן ברסלר, עמיחי אבן חן, עידו קוטלר 

 

השילוב בין הנדסה ואומנות הדיבייט

עידן ברסלר הוא סטודנט שנה רביעית להנדסה ביו-רפואית. למועדון הדיבייט של אוניברסיטת תל אביב הגיע לאחר פרסום שראה בפייסבוק. "מה שמשך אותי למועדון זה השימוש בלוגיקה, (מה שאמור להיות חזק אצל סטודנט להנדסה J )" כך אומר לנו עידן. "בנוסף זאת הזדמנות לעבוד על היכולת שלי לעמוד מול קהל ולהעביר מסרים. משם ראיתי שאני גם די טוב בדיבייט, אז החלטתי ללכת לתחרויות בארץ ובחול (יש כמה כאלה בכל שנה). ישנם דברים בדיבייט שעזרו לי בתואר ולהיפך. עכשיו לדוגמא אני עובד על  פרוייקט הגמר שלי, וצריך לחשוב איך להציג אותו בצורה מתומצת ומעניינת. שזה בדיוק מה שלומדים בדיבייט. בנוסף היכולת לעבוד בצוות משתפרת המון בזכות דיבייט, משום שדיבייט מאפשר לזהות בדיוק את חוסר ההסכמה בין אנשים ולפתור אותו בצורה יעילה".

 

החזרת פליטים שכבר לא בסכנת חיים למדינות המוצא

הקבוצה של עידן טענה בעד נושא הדיבייט, החזרת פליטים למדינות המוצא כאשר אין סכנה ברורה לחיים שלהם. הטיעון המרכזי שלהם היה: במדינות שמקבלות פליטים, באירופה, בעיקר בדרום אירופה ובמידת מה בישראל, יש מספר גורמים שמגבילים את כמות הפליטים שאפשר לקבל: א. משאבים ב. תשתיות ג. רצון של האוכלוסייה לקבל פליטים. כשאנחנו מחזירים את הפליטים למדינות המוצא יש למדינה יותר יכולת לקלוט פליטים ממשבר אחר. בכך אנחנו יכולים להציל חיים של יותר בני אדם בסך הכל. כלומר - החזרת פליטים שכבר לא בסכנת חיים למדינות המוצא מאפשרת קליטה של פליטים שנמצאים בסכנת חיים מיידית ובכך מציל יותר חיי אדם.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>