לראשונה: הכנס השנתי לתופעות אלקטרו-קינטיות (ELKIN) התארח באוניברסיטת תל אביב
בכנס השתתפו חוקרים מכ-17 מדינות מהעולם
הכנס השנתי על תופעות אלקטרו-קינטיות (ELKIN) וסדנת מחקר של הקרן הלאומית הישראלית למדע (ISF) נערך בתאריכים 4.7-6.7 והתקיים באוניברסיטת תל-אביב.
סדרת כנסים בעלת מוניטין זו החלה במפגש הראשון בגרנדה, ספרד, בשנת 1993 ומאז התקיימה במדינות שונות בעולם ובפעם הראשונה התקיימה כאן, בישראל. את הכנס אירגן פרופ' גלעד יוסיפון מביה"ס להנדסה מכנית ביחד עם פרופ' בוריס זלצמן ופרופ' יצחק רובינשטיין מאוניברסיטת בן גוריון, בנגב. בכנס השתתפו חוקרים מכ- 17 מדינות מהעולם וניתנו כ- 50 הרצאות פרונטליות ו- 30 הרצאות קצרות שלוו בפוסטרים.
הכנס היווה גם את המפגש הראשון של האגודה הבינלאומית לאלקטרוקינטיקה International Electrokineics Society (IES) – שנוסדה לאחרונה. זו הייתה הזדמנות לפגוש מצד אחד את החוקרים המובילים בעולם בתחום וכן ליצור קשרים עם החוקרים הצעירים. הכנס קיבל תמיכה נדיבה מאוניברסיטת תל-אביב מכון הננו, הפקולטה להנדסה, ביה"ס להנדסה מכנית, מרכז BIOSOFT. חברות חיצוניות Bioanalytics and bi-pol וכתב העת RSC. על הצד האדמיניסטרטיבי של הכנס היתה אמונה הגברת רונה זיס ביחד עם צוות סטודנטים.ות מחקר.
לכנסים אילו ישנה היסטוריה ארוכה יותר שהחלה עוד בשנת 1974 בכינוסים בשם Zeta-Potential-Symposium. תחום האלקטרו-קינטיקה הינו רחב מאד ומתייחס לתופעות קינטיות מגוונות המונעות באמצעות הפעלת שדות חשמליים דוגמת אלקטרופוזה והפרדה של מולקלות וחלקיקים ביולוגיים, התפלת מים באמצעות ממברנות, מעבדות-על-שבב לשימושים ביורפואיים, תעלות יוניות בממברנות של תאים, מבנה של השכבה החשמלית הכפולה, אינטראקציה בין קולואידים, קצירה ואגירה של אנרגיה ועוד.
למתעניינים.ות הכנס הבא של ELKIN יתקיים בסביליה ב- 2024.